(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

март 11, 2020

Новости

Јавното здравје е заедничка одговорност!

Ве молиме споделете:

Само заеднички можеме да се заштитиме и да го заштитиме јавното здравје. Јавното здравје е наша заедничка одговорност. Секој од нас може да придонесе за спречување на ширењето на вирусот и е должен одговорно да се однесува. Затоа повторно апелирам:

❗️Доколку сте биле во некој од ризичните региони во северна Италија, останете во самоизолација 14 дена. На тој начин го штитите своето семејство и своите сограѓани. Доколку за време на изолацијата почуствувате симптоми, контактирајте го локалниот центар за јавно здравје.

❗️ На властите, на граница или на медицинските лица кажувајте им исклучиво точни информации. Криењето на информации нема да ве заштити ниту вас ниту вашите најблиски. Тоа е неодговорно и кон целото општество.

❗️ Одржувајте лична хигиена и почитувајте ги препораките кои во изминатите 14 дена активно ги комуницираме.

На следните линкови ги има потребните информации 👇

Ве молам споделете ги препораките од World Health Organization (WHO) за заштита на граѓаните од корона вирус. Целиот наш систем е подигнат на високо ниво на будност.

Венко Филипче 发布于 2020年2月24日周一

⚕️ Потсетуваме дека за контакт по пристигнување во територијата на Република Северна Македонија и при сомнителни…

Венко Филипче 发布于 2020年2月25日周二
Ве молам споделете ги информациите за „Ковид 19“

За симптомите, ризичните групи, начинот на ширење и превентивните мерки за заштита од корона вирус. Ве молам споделете ги информациите за „Ковид 19“.

Венко Филипче 发布于 2020年2月27日周四

Споделете и следете ги овие препораки.

Венко Филипче 发布于 2020年2月26日周三
Shpërndani dhe ndiqni këto rekomandime

Shpërndani dhe ndiqni këto rekomandime.

Венко Филипче 发布于 2020年3月2日周一
Shpërndani informatat për virusin Korona.

Споделете ги информациите за корона вирусот.Shpërndani informatat për virusin Korona.

Венко Филипче 发布于 2020年3月1日周日