(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

април 16, 2020

Новости

Грижата за нашето колективно здравје е многу важна, но мораме да ги заштитиме и здравствените работници кои се директно на првата линија во борбата со коронавирусот.

⚠️Грижата за нашето колективно здравје е многу важна, но мораме да ги заштитиме и здравствените работници кои се директно на првата линија во борбата со коронавирусот.

➡️Токму затоа денес јас лично, пред се како колега, донирав 150 заштитни скафандери и 150 заштитни маски за вработените во службата за итна медицинска помош. 🚑

Секој од нас има обврска, при контакт со здравствените работници да сподели вистинити информации за своето здравје, дали бил во контакт со лице заболено од вирусот, и дали имал симптоми на вирусот. На тој начин сите ние помагаме во заштита на здравствените работници.