(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

јануари 30, 2020

Новости

Изјава на раководителката на Служба за итна медицинска помош и домашно лекување при ЗДС – Милица Бубало

„Задоволни сме од вложувањето во здравствените работници, од зголемувањето на платите, на овозможувањето на подобра работа преку набавување на нови возила. Значително ни е олеснета работата со новите 6 возила во Итната медицинска помош. До пред 1 година функциониравме само со шест, сега имаме 12 возила. Бројката е двојно зголемена и пациентите навремено ја добиваат здравствената нега“, вели раководителката на Службата за итна медицинска помош и домашно лекување при Здравствен дом Скопје Милица Бубало.