(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

мај 2, 2024

Новости

(Документе) Здравјето на мајките и децата во Република Северна Македонија

Преземи го целиот Документе овде -> Здравјето на мајките и децата во Република Северна Македонија, <-    

...

ноември 30, 2023

Новости

Осветлување на Поликлиниките ‘Чаир’ и ‘Бит Пазар’

Поликлиниките “Чаир” и “Бит Пазар” сега приличат на здравствени институции. Тоа е заслуга на ангажманот на директорот на Здравствениот дом – Скопје, Вулнет Селими. “Во вечерните часови беше тешко да се разликуваат поликлиниките ‘Чаир’ и ‘Бит Пазар’, бидејќи долго време им недостигала светлина. Во текот на овие денови, благодарение на донација од доброволци, стана можно […]

...

ноември 29, 2023

Новости

Пет симптоми за дефицит на витамин B12

Една од најважните хранливи материи е витамин B12, за кој луѓето имаат потреба за нормално функционирање. Витамин B12 учествува во многу процеси во организмот, вклучувајќи ја синтезата на ДНК, формирањето на црвени крвни зрнца и изолацијата која дозволува сигналите да поминат низ нервниот систем. Во овој член се наведени некои од симптомите на дефицит на […]

...

ноември 2, 2023

Новости

За една недела од почеток на вакцинацијата, пријавени се 51.649 граѓани

Со почетокот на вакцинацијата против сезонски грип, Министерот за Здравство, Фатмир Меџити ја посети поликлиниката Бит Пазар. “Ме радува фактот што граѓаните покажуваат голем интерес за вакцинација против сезонски грип, за една недела од почеток на вакцинацијата, пријавени се 51.649 граѓани, а имунизирани до сега се над 10.000 лица.Дека процесот на вакцинација тече во најдобар […]

...

ноември 1, 2023

Новости

Се будите со главоболка? Ова се можни причини

Ако одите во кревет со главоболка, голема е веројатноста дека ќе ја снема до утро. Сепак, не сите имаат толку среќа. Според истражувањата, еден од тринаесет луѓе се буди со главоболка, а има неколку причини зошто тоа се случува. Апнеја при спиење Според невролозите, хроничните утрински главоболки обично се или мигрена или главоболки на напнатост. […]

...

август 25, 2023

Новости

Министерот за здравство Др.Фатмир Меџити оствари работна посета во поликлиниката Јане Сандански

Денес , Министерот за здравство Др.Фатмир Меџити оствари работна посета во поликлиниката Јане Сандански. Министерот за здравство др Меџити со Медицинскиот директор на ЈЗУ Здравствен дом Скопје проф.др.Виктор Исјановски ги посетија специјалистичките оддели и дел од ПЗУ ординациите во поликлиниката каде лекарите кои работат во истите посебно го истакнаа бенефитот кој ќе произлезе од реформите […]

...