(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

март 11, 2020

Новости

Интернационален ден на жената! – Светска здравствена организација

Денес е Меѓународен ден на жената! 👩🏻👧🏿👧👵🏼👩⚕️🧕🏽👩🏾🎓👩🏽🔬👩🏻💻👩🏿🏫👱🏻♀️ Бараме 🌎🌍🌏 каде секоја жена и девојка има пристап до здравствени услуги со прифатливи квалитети. Време е за здравје за сите!

...

март 11, 2020

Новости

Јавното здравје е заедничка одговорност!

Ве молиме споделете: Само заеднички можеме да се заштитиме и да го заштитиме јавното здравје. Јавното здравје е наша заедничка одговорност. Секој од нас може да придонесе за спречување на ширењето на вирусот и е должен одговорно да се однесува. Затоа повторно апелирам: ❗️Доколку сте биле во некој од ризичните региони во северна Италија, останете […]

...

март 11, 2020

Новости

Извинување од Здравство.мк до директорот на ЈЗУ Здравствен дом Скопје – Скопје

Редакцијата на Здравство.мк се извинува до директорот на ЈЗУ Здравствен дом Скопје – Скопје во врска со текстот насловен како „Исјановски: НЕМА ФИНАНСИИ ЗА ВАС! Директорот на ЗДС, душман за младите доктори“. Извинувањето од редакцијата Здравство.мк е до проф. Виктор Исјановски d-r sci,  медицински директор на  ЈЗУ Здравствен Дом Скопје – Скопје, како и до […]

...

февруари 27, 2020

Новости

Телефонски броеви за контакт

⚕️ Потсетуваме дека за контакт по пристигнување во територијата на Република Северна Македонија и при сомнителни симптоми налик корона вирусот патниците да се пријават на броевите за контакт кои се поделени во региони:

...

февруари 27, 2020

Новости

Препораки од World Health Organization(WHO)

Ве молам споделете ги препораките од World Health Organization (WHO) за заштита на граѓаните од корона вирус. Целиот наш систем е подигнат на високо ниво на будност.

...

февруари 18, 2020

Новости

#Донирај крв

На секои неколку секунди, на некој, некаде, му е потребна крв. Преку трансфузија на крв и производи од крв се помага да се спасат милиони животи секоја година. Со дарувањето крв, можете да спасите многу животи!

...

февруари 12, 2020

Новости

Работна посета во поликлиниката Ѓорче Петров на директорите на ЗДС, министерот за здравство и градоначалникот на о. Ѓ.Петров

Денес, директорите на Здравствен Дом Скопје, др. спец. Виктор Исјановски и дипл. екк. Бесим Кока, заедно со министерот за здравство доц. др. Венко Филипче и градоначалникот на општина Ѓорче Петров г-дин Александар Наумоски беа во работна посета во поликлиниката Ѓорче Петров.Комплетно го реновиравме вакциналниот пункт во поликлиниката Ѓорче Петров и набавивме нов дигитален рентген апарат […]

...