(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

јануари 21, 2020

Новости

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и директорите на Здравствен дом – Скопје, Виктор Исјановски и Бесим Кока, утрово ги промовираа новите 13 возила наменети за поликлиниките во градот Скопје

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и директорите на Здравствен дом – Скопје, Виктор Исјановски и Бесим Кока, утрово ги промовираа новите 13 возила наменети за поликлиниките во градот Скопје.10 возила се наменети за единицата за домашно лекување, а останатите возила за секојдневно транспортирање на материјали во работните единици во Здравствениот дом.Со поддршка на […]

...

декември 11, 2019

Новости

Заедно со градоначалникот на општина Ѓорче Петров – Александар Наумовски, ја посетивме поликлиниката „Ѓорче Петров”

Заедно со градоначалникот на општина Ѓорче Петров – Александар Наумовски, ја посетивме поликлиниката „Ѓорче Петров”. Остваривме работна средба, поразговаравме со вработените и во меѓусебна соработка ќе продолжиме во остварување на нашата основна цел за постигнување на брза и квалитетна здравствена услуга за нашите корисници.

...

декември 11, 2019

Новости

„Денови на психологијата“

По повод „Денови на психологијата“, претставници од Службата за ментално здравје на деца и младинци „Младост“ од Здравствениот Дом Скопје реализираа настан на тема „Насилство – препознавање и третман“.Работилниците беа со интерактивен карактер и создадоа голем интерес.Реализатори на настанот беа лиценцираните психолози Селма Јашари – Смаиловиќ, Весна Рохр и Линдита Мустафа.Нашата професија има една главна […]

...

ноември 30, 2019

Новости

Денес ја започнуваме серијата на Акредитирани обуки за подобрување на знаењата и вештините на здравствените професионалци

Денес ја започнуваме серијата на Акредитирани обуки за подобрување на знаењата и вештините на здравствените професионалци за превенција, рано откривање, одговор, упатување и документирање на насилство кај деца. Првата обука ја отвори спец. д-р Виктор Исјановски, Директор на JZU Zdravstven DOM Skopje-IPSH Shtëpia e shëndetit Shkup кој ја изрази неговата поддршка во развивањето на интерсекторската соработка за […]

...

ноември 27, 2019

Новости

Седма година по ред се одбележува Европската недела за тестирање на Хепатитис и ХИВ.

Седма година по ред се одбележува Европската недела за тестирање на Хепатитис и ХИВ.Оваа година за првпат,ЈЗУ Здравствен дом Скопје ќе биде вклучен во кампањата во период од 22-ри до 29-ти Ноември 2019г.ЈЗУ Здравствен Дом Скопје како најголема јавна здравствена установа, со огромно задоволство ќе се вклучи во кампањата и ќе го даде својот придонес […]

...

ноември 21, 2019

Новости

Бесплатната вакцинација против сезонски грип почнува од утре

За првпат, од оваа година се подобрува достапноста на бесплатните вакцини против сезонски грип, покрај 10-те Центри за јавно здравје,во вакцинацијата ќе бидат вклучени и три поликлиники: Букурешт, Чаир и Ѓорче Петров при Здравствениот Дом Скопје.Вакцинацијата почнува од утре, 22.11.2019 година. Вакцините сенаменети за бремени жени, стари лица над 65 години, лица со хронични заболувања […]

...

ноември 19, 2019

Новости

Утрово првооделенецот Максим син на директорот на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје др. спец. Виктор Исјановски ја прими ре-вакцината МРП во диспанзерот Карпош

Малку солзи не се на одмет кога се работи за здравјето, посебно за нашите најмили. Утрово првооделенецот Максим син на директорот на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје др. спец. Виктор Исјановски ја прими ре-вакцината МРП во диспанзерот Карпош.Имунизацијата претставува едно од најзначајните достигнувања на јавното здравство во денешно време. Вакцините го спасуваат животот на децата и […]

...