(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

септември 19, 2018

Новости

Денеска за Метаболизам.мк на тема Тикови кај децата пишува Д-р. Биљана Маричиќ Јакимовска (дипломиран психолог- Завод за ментално здравје за деца и младинци при ЈЗУ Здравствен Дом Скопје)

Секој родител кој го набљудува своето дете и го следи низ сите фази на растење лесно ќе успее да препознае кога детето се обидува да биде во центарот на вниманието, па намерно прави гримаси, од оние моменти кога своите движења не може да ги контролира. Тиковите не смеете да ги игнорирате и покрај тоа што […]

...

септември 19, 2018

Новости

Нова мобилна апликација за следење на растот кај сите деца

Поставивме 30 посебни висиномери и ваги во здравствените домови за следење на растот кај децата. Промовиравме нова мобилна апликација за следење на растот кај сите деца, еве ги линковите, подолу во постот. Го поддржавме летниот камп организиран од здружението Раст. Ќе настојуваме уште поодлучно, да ги примениме важните европски препораки за инвестиции, иновации и инклузивност. […]

...

септември 19, 2018

Новости

Др.спец. Злате Мехмедовиќ и Бесим Кока дипл.екк, менаџери на ЈЗУ Здравствен дом Скопје во ОГЛЕДАЛО НА ЗДРАВЈЕТО на Алсат-м тв

Како функционира Здравствениот дом Скопје, кои новитети, медицинска опрема и опременост по современи европски стандарди, кои здравствени услуги на пациентите ги овозможува, дали имаме функционален систем на примарна здравствена заштита, работа со пациенти и деца со посебни потреби, кои специјалистички услуги може да ги понуди и како да се мотивираат лекарите да останат и работат […]

...

април 5, 2018

Новости

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО 7 МИ АПРИЛ ВО О.Е. КАРПОШ

По повод Светскиот ден на здравјето 7 ми Април во О. Е. Карпош со голем ентузијазам во присуство на Директорите д-р спец. Злате Мехмедовиќ и Dipl. eкк. Besim Koka denes na den 03.04 .2018 скромно го одбележавме со отварањето на Ординацијата за итни интервенции,а мотивот и визијата се единствено за унапредување на здравјето и во […]

...

февруари 15, 2018

Новости

МЕНАЏЕРИТЕ НА ЈЗУ ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КПУ СКОПЈЕ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА МЕДИЦИНСКО – ДЕНТАЛНАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА САД

Денес, менаџерите на ЈЗУ Здравствен дом Скопје др.спец Злате Мехмедовик и Besim Koka dipl.ecc , беа во посета на КПУ Скопје со претставници на Медицинско-денталната асоцијација на САД, со кои се работи на темелни реформи за современа примарна заштита. Тука, со раководството на КПУ Скопје договорија подобри услови за работа на медицинскиот персонал, за да […]

...

ноември 5, 2017

Новости

ВТОР НАУЧЕН СИМПОЗИУМ „ДЕНОВИ НА ПРЕВЕНТИВНА МЕДИЦИНА“

На Вториот научен симпозиум “Денови на превентивна медицина”, Претседателот на Македонското здружение за медицина на трудот и Директор на најголемата превентивна здравствена установа во Македонија Здравствен дом Скопје,Др.спец. Злате Мехмедовик, порача дека внимателно ќе ги слуша сите проблеми, но пред се решенија, за кои ќе се потруди да добијат свое светло на денот, во рамки […]

...