(+389) 3134-534

Бул.Крсте Мисирков 28, Скопје bul. Krste Misirkov 28, Skopje

ноември 13, 2019

Новости

7 доктори и 42 медицински сестри ќе започнат со шестмесечна платена работа во превентивните служби и службата за Итна медицинска помош во ЈЗУ Здравствен Дом Скопје

На денешната промоција, министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и директорите на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје, др. спец. Виктор Исјановски и дипл. екк. Бесим Кока им посакаа успешен почеток на 7 доктори и 42 медицински сестри кои ќе започнат со шестмесечна платена работа во превентивните служби и службата за Итна медицинска помош во ЈЗУ […]

...

ноември 11, 2019

Новости

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ИСТОРИСКИ ДОГОВОР ЗА РЕКОРДНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ И СОРАБОТНИЦИ

„Постигнавме историски договор за досега рекордно зголемување на платите на здравствените работници и соработници, почнувајќи од февруари 2020 год. Платите на лекарите специјалисти се зголемуваат за 25%, а на медицинските сестри за 10%. Кумулативно заедно со сите други зголемувања од 2018-та наваму, основната плата на лекарот специјалист ја зголемивме за 40%, а на медицинските сестри […]

...

ноември 7, 2019

Новости

Изградба на нов објект Поликлиника Сарај при ЈЗУ Здравствен Дом Скопје

Усвоена е информацијата со акциски план на проектот Изградба на нов објект Поликлиника Сарај при ЈЗУ Здравствен Дом Скопје. Продолжуваме во континуирана соработка со Министерството за здравство да ги применуваме позитивните практики во здравствениот систем се со цел давање на квалитетна и брза здравствена заштита на сите наши граѓани.

...

ноември 7, 2019

Новости

Пожарникарите се обучуваат да даваат прва помош

Скопските пожарникари се обучуваат да даваат прва помош на повредени  во сообраќајки или во случаи кога има повредени при гаснење на пожари. До сега, во Македониај има 25 парамедици , а се очекува бројот на обучени пожарникари да расте. Обуките , противпожарникарната бригада на град Скопје ги спроведе заедно со невладината организација „Линкакрос“, американски обучувачи […]

...

мај 20, 2019

Новости

Набавка на нови медицински возила во Итна помош

Денешната работна средба во базата на Итната медицинска помош се одржа во присуство на Министерот за здравство Г-дин Венко Филипче, Заменикот министер за здравство Др. Асим Муса и Менаџерите на Здравствен Дом Скопје Др. спец. Злате Мехмедовиќ и Дипл.екк. Бесим Кока по повод реализација на набавката на медицинските возила. Службата за Итна медицинска помош како единствена […]

...

април 15, 2019

Новости

ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје се заблагодарува на Хуманитарната организација “Калири и Мирсис” за добиената донација од медицински потрошен материјал.

Денес, Директорите на Здравствен Дом Скопје Др. Спец. Злате Мехмедовиќ и Дипл. Екк. Бесим Кока остварија средба со претставници на хуманитарната организација”Калири и Мирсис” од Скопје, на која беше искажана голема благодарност за донацијата со надеж и потврда за успешна понатамошна соработка во интерес на корисниците на здравствени услуги.

...

април 15, 2019

Новости

Лекарската комора се заблагодари на службата за Итна медицинска помош при Здравствен дом Скопје за покажаната пожртвуваност и посветеност во згрижувањето на повредените од сообраќајната несреќа во Ласкарци.

 Сите капацитети веднаш беа ставени на располагање, а вработените од оваа служба беа први на местото на несреќата и вложија натчовечки напори за да го спасат секој човечки живот.

...

март 5, 2019

Новости

Голема трагедија, сочувство за најблиските на настраданите. Посакуваме брзо закрепнување на повредените!

Овие тешки часови со мојот колега Бесим ги поминавме во диспечерскиот центар на Итната мединска помош, ја следевме и координиравме работата се додека и последниот повреден не се пренесе во скопските ургентни центри. Ангажирани беа сите капацитети. Благодарност до вработените во службите за Итна помош во Скопје, кои пожртвувано се бореа за да го спасат […]

...